İçeriğe geç

Sigortam Net Trafik Sigortası Nasıl Iptal Edilir

Trafik sigorta poliçesi nasıl iptal edilir?

İptali şahsen veya gerekli belgeler ve bir ön yazı ile e-posta veya faks yoluyla talep edebilirsiniz. Aracın mülkiyetinin değişmesi nedeniyle trafik sigortasını iptal etmek istiyorsanız, sigorta şirketine araç satış makbuzunu da vermelisiniz.

Aracımı sattım sigorta iptali nasıl yapılır?

Noter satışından sonra trafik sigortasını iptal etmek için şirketle iletişime geçilmesi gerekir. Noter satın alma sözleşmesinin şirkete sunulmasıyla iptal üzerine geri ödeme yapılır. Geri ödeme, aracın satış sonrası sigortasının ücretinin ilk ödendiği yöntemle yapılır.

Aracımı sattım trafik sigortası ne olacak?

Yeni Trafik Sigortası Genel Şartları’na göre, aracı sattıktan sonra, mal sahibi noter tasdikli satış belgesi ile sözleşmesini feshetmek zorundadır. Sözleşmenizin feshedilmesini talep ederseniz, sigorta şirketi kalan günlerin prim tutarını size iade etmekle yükümlüdür. Yeni bir araç için yeni bir poliçe düzenlenmesi gerekir.

Sigortam.net güvenilir mi?

Güvenilir mi? Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin “Güven Damgası”nı alan sigorta sektöründeki ilk e-ticaret platformudur. Yukarıda belirtildiği gibi, SSL güvenlik protokolünün kullanımı kişisel verileri ve ödeme bilgilerini korur.

Sigortam net trafik sigortası iptali nasıl yapılır?

Poliçe İptal Talebi Bilgileri Poliçenin iptal edilebilmesi için belgelerinizin eksiksiz olduğundan ve doğru alanlara yüklendiğinden emin olmalısınız. Poliçe iptal talepleri yalnızca araç satış web sitemizden kabul edilecektir. Diğer iptal taleplerinizde yardım için lütfen 444 24 00’ı arayın.

Sigortam.net müşteri hizmetlerine nasıl bağlanırım?

Ayrıca web sitemiz üzerinden veya 444 24 00 çağrı merkezimizi arayarak sigortanızı yaptırabilirsiniz. Kaza durumunda sigorta danışmanlarımıza ulaşabilir, sadece 3 saniyede yardım alabilirsiniz.

Aracımı sattım sigorta parasını nasıl alabilirim?

Aracınızı sattıktan sonra sigorta yaptırmak Aracınızı sattıktan sonra, sigorta priminin iadesini almak için 10 gün içinde sigorta şirketinize bildirimde bulunmalısınız. Bu süre zarfında, noterde belirtilen tarih aracın satış tarihi olarak kabul edilir.

Trafik sigortası satıştan sonra kaç gün geçerli 2024?

Noterde araç satışı yapıldıktan sonra yeni araç sahibi mevcut trafik sigortasını 15 gün daha kullanmaya devam edebilir ve bu süre içerisinde kendi adına yeni bir trafik sigortası yaptırması gerekir. Bu uygulama 5 Mart 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla sona erdi.

Trafik sigorta iadesi nasıl hesaplanır?

Trafik sigortası prim iadesi nasıl hesaplanır? Trafikte geçirilen gün sayısı toplam sigortalı gün sayısından çıkarılır. 365 – 150 = 215. Aracın günlük trafik sigortası bedeli hesaplanır. 1095/365 = 3. İade edilecek prim tutarı iki sonucun çarpılmasıyla hesaplanır. 215 x 3 = 654 TL.

Sattığım aracın trafik sigortasını nasıl öğrenebilirim?

www..tr/sbm-trafik-police-sorgulama adresine gidin ve aracınızın plaka numarasını yazın. Daha sonra “Sorgula” butonuna tıklayarak aracınızın sigorta bilgilerini, sigortanın başlangıç ​​ve bitiş tarihlerini ve sigortaladığınız şirketi görebilirsiniz.

Araç sigorta devri nasıl yapılır?

Genellikle, sigorta şirketi yeni sahibinden belirli belgeleri sağlamasını isteyecektir. Bu belgeler satın alma sözleşmesi, araç tescil belgesi, kimlik ve diğer gerekli belgeleri içerebilir. Sigorta şirketi gerekli belgeleri aldıktan sonra sigorta transfer sürecini tamamlayacaktır. Poliçe sahibinin adı değişecek ve sigorta devam edecektir.

Aynı araca iki sigorta olur mu?

Trafik ve araç sigortasının IMM tarifelerini “birleştirmek” mümkün değildir, çünkü her ikisi de farklı türden riskleri ve hasarları kapsar. Ancak bir kaza durumunda, hasar maliyetleri trafik sigortasının limitlerini aşarsa, araç sigortasındaki IMM teminatı devreye girer. Yani bir anlamda ikisi de kullanılır.

Sigortam.net kimin firması?

iLab Grup şirketlerinden biridir. iLab, genç ve büyüyen teknoloji girişimlerine yatırım yapan Türkiye’nin lider dijital tüketici platformudur.

Sigortam.net nereye şikayet edilir?

Sigorta şirketlerini nereye şikayet edebilirim sorusunun cevabı Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurmaktır.

Sigortam.net hangi banka?

Bu ortaklık sonucunda Eureko Sigorta hisselerinin %80’i Eureko B.V.’nin, %20’si ise Garanti Bankası’nın mülkiyetine geçti.

Trafik sigortasında cayma hakkı var mı?

Sigortacı, mutabık kalınan primin yarısını ödeyerek faydaları ödemeye başlamadan önce sigortalı sözleşmeden çekilebilir. Sözleşmeden kısmi çekilme durumunda, sigortalının ödemesi gereken prim, çekilen kısım için ödenen primin yarısıdır.

Poliçe kesmek nasıl yapılır?

Poliçe nasıl kısaltılır? Poliçe, poliçeyi yaptıran kişi tarafından sigorta şirketi tarafından düzenlenen poliçeye ilişkin alanların doldurulmasıyla düzenlenir. Sigorta şirketi tarafından düzenlenen poliçenin 24 saat içinde (mazeretli durumlarda 15 gün içinde) müşteriye ulaştırılması gerekir.

Poliçe iptal olursa ne olur?

Sigortayı iptal etmek mümkün müdür? Poliçenin sözleşme başlangıcından itibaren 30 gün içinde iptal edilmesi halinde sigortalı tam prim tutarına hak kazanır.

Sigorta poliçesi nasıl geri alınır?

Birçok kişinin farkında olmadığı bir diğer sorun ise bu hayat sigortası için ödenen primlerin daha sonra müşteri tarafından geri çekilebilmesidir. Birikmiş prim ödemelerinin iadesi e-devlet uygulaması üzerinden veya dilekçe ile talep edilebilir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Eli Becerikli Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Merveşehir Escort