Foliaseus ne demek tıp?
Pemfigus; Bu, ciltte ülser ve kabuklanmaya neden olan bir grup otoimmün cilt hastalığıdır. Bazı pemfigus türleri diş eti dokusunu da etkileyebilir.
Olfactoria ne demek tıp?
olfactorius, koku alma duyusuyla ilgili.
Auricula ne demek tıp?
I- Pinna (kulak kepçesi) İki yüzü vardır, bir dış yüzü ve bir iç yüzü. İç tarafı içbükeydir. Konkanın en derin kısmı aurikula adı verilen içi boş bir alandır. Konka-kulak kepçesi; Dış kulak yoluna (EAC) doğru daha derine devam eder.
Fellea ne demek tıp?
Safra kesesi tıbbi literatürde vesica biliaris veya vesica fellea olarak adlandırılabilir. Vesica bu dilde “hayvan vücudundaki kese” anlamına gelir ve bīlis (biliaris) “safra” anlamına gelir. Fellea, fel kelimesinin çekimli halidir ve “safra kesesi, safra” anlamına gelir.
Foliate ne demek tıp?
Fungiform papillalar: Mantar şeklindeki papillaların bir türüdür. Foliat papillalar: Dilin arka-yan kenarında bulunan ve tat tomurcukları içeren çok sayıda paralel, yapraklı mukoza zarı kıvrımlarıdır.
Pemfigus foliaseus hastalığı nedir?
Pemfigus hastalığı, bağışıklık sisteminin vücudun kendi derisini yabancı olarak algılaması ve vezikül adı verilen sıvı dolu kabarcıklar oluşturmasıyla oluşur. Sıvı dolu kabarcıklar cildin dış kısmında, epidermiste ve mukoza zarlarında görülür.
Bulbus ne demek tıbbi?
Koku soğanı (Latince: Bulbus olfactorius), omurgalıların ön beyninde bulunan ve koku alma duyusundan sorumlu sinir yapısıdır.
Defektif ne demek tıp?
KUSUR: kusur, hata.
Oryante ne demek tıp?
19. yüzyılda edebiyata giren Oriente kelimesi, uyum ve ahenk anlamına geliyor.
Pinna nedir tıpta?
Kulak kepçesi veya aurikül, başın dışında kalan kulağın görünen kısmıdır. Ayrıca aurikül (Latince “kanat” veya “yüzgeç” anlamına gelir, çoğul: auriküller) olarak da adlandırılır ve zoolojide daha çok kullanılan bir terimdir. Kulak kepçesi veya aurikül, başın dışında kalan kulağın görünen kısmıdır. Ayrıca aurikül (Latince “kanat” veya “yüzgeç” anlamına gelir, çoğul: auriküller) olarak da adlandırılır ve zoolojide daha çok kullanılan bir terimdir. Kulak kepçesi.
Meatus nedir kulakta?
Özet: AMAÇ: İç işitsel kanal olarak da bilinen meatus acusticus internus (MAI), iç kulağı posterior kranial fossaya bağlayan kemikli bir kanaldır. Ortalama uzunluğu yaklaşık 1 cm’dir. MAI’nin kenarına porus acusticus internus (PAI) denir ve bu açıklığın sınırı künt ve yuvarlaktır.
Cavum tympani nedir?
Orta kulaktaki boşluğa timpanik boşluk veya cavum timpani denir. Östaki borusu timpanik boşluğu ve burun boşluğunu (nazofarenks) birbirine bağlar ve orta kulak ile boğaz arasındaki basınç dengesini sağlar.
İmbrike ne demek tıp?
İtme fayları, bazen tabanda birleşen birçok itme tabakasına bölünebilir. Buna imbrikat veya imbrikat yapı denir. Dengeli yapılarda, alttaki itme tabakalarını birbirine bağlayan örtüşmeye taban örtüşmesi denir.
Oligo nedir tıp?
Oligo, sperm sayısının düşük olması, asteno, sperm hareketliliğinin düşük olması, terato ise sperm morfolojisinin ve genetik kalitesinin düşük olması anlamına geliyor.
Hepato ne demek tıp?
Tıbbi literatürde en sık kullanılan hepar (ἡπαρ) ve hepato terimleri Yunanca kökenli olup bu dilde karaciğer anlamına gelmektedir.
Folia tıpta ne demek?
Antiseptiktir ve egzama tedavisinde kullanılır.
Vücutta çıkan su baloncukları neden olur?
Aşırı sıcak. Cilt yandığında, alttaki doku katmanlarına zarar gelmesini önlemek için sıvı dolu kabarcıklar oluşur. Birinci derece yanıklar genellikle birkaç gün içinde iyileşirken, ayaklarda kabarcıklara neden olabilir; ikinci derece yanıklar genellikle hemen kabarcıklara neden olur.
Pemfigus kanser mi?
Otoimmün hastalık olarak bilinen bu durum, vücudun çeşitli dokularını ve organlarını, özellikle de deri ve eklemleri etkileyebilir. Deri ve mukoza zarlarında su dolu kabarcıklarla görülen pemfigus hastalığı, cildin ciddi otoimmün hastalıklarından biridir.
Deride kabarcıklar neden olan cilt hastalığı nedir?
Bullous pemfigoid, vücudun yüzeyinde sıvı dolu kabarcıklara neden olan ve zamanla patlayarak kabuk bağlayan sığ yaralara neden olan büyük bir cilt hastalığıdır. Hastalığın toplumda başka bir adı yoktur. Bullous hastalıklar, otoimmün hastalıklar grubuna aittir.